• Новогодишња наградна игра – Апотека Пасифлора
  Апотека Пасифлора – Велики Шиљеговац организује новогодишњу наградну игру за све своје муштерије. Припремили смо богат наградни фонд за све наше учесн […]

 • Меморијална фудбалска утакмица – Југослав Миладиновић Југа
  Ветерани ФК Напредак – ФК Јастребац
  Меморијална фудбалска утакмица под називом “Југослав Миладиновић Југа” у част нашег скоро преминулог ф […]

 • Традиционални Видовдански турнир – Велики Шиљеговац 2017
  Као и сваке године организовали смо традиционални Видовдански ноћни турнир у малом фудбалу – Велики Шиљеговац 2017. Ове године, за разлик […]

 • Отварање експозитуре Поштанске штедионице у Великом Шиљеговцу

  Пре пар година били смо сведоци затварања експозитуре Комерцијалне банке у Великом Шиљеговцу, и то је умногоме отежало функционисањ […]

 • Златни котлић – Преображење 2016
  Клуб Спортских Риболоваца – Рибарска река и Црквена општина Велики Шиљеговац организују друго по реду такмичење у спремању рибље чорбе Златни котлић – Преображење 2 […]

 • Свечано отварање турнира одржаће се вечерас у 20:00 где ће наступити и КУД Каонички извори. Ове године је спремљен богат фонд награда и то:

  50.000 дин
  Ноћна купања у Рибарској Бањи
  Ваучери у ре […]

 • Данас на дан општине у Алексинцу на стадиону малих спортова “Таш” биће одржан бесплатан концерт Партибрејкерса. Двочасовна проверена свирка, као и сваки пут обећава одличан провод а притом ће бити и промо […]

 • Представа – Жена мога мужа – Хит комедија
  Вечерас 08.04.2016 године у сали Дома Културе Велики Шиљеговац одржаће се представа “Жена мога мужа”. У овој комедији играју Драгана Суџук,Тијана Чуровић и Са […]

 • Златни котлић 2015 – Велики Шиљеговац
  Данас је одржано такмичење у спремању рибље чорбе под називом “Златни Котлић 2015” у Великом Шиљеговцу у порти цркве св. Петра и Павла. Такмичиле су се укупно 9 екипе из […]

 • Такмичење у спремању рибље чорбе
  Поводом прославе Преображења у цркви св. Петра и Павла у Великом Шиљеговцу дана 19.08.2015. год u 16:00 часова организоваће се такмичење у спремању рибље чорбе у црквеном […]

 • Традиционална изложба олдтајмера – Ђунис 2015
  Као и сваке године у Ђунису одржаће се 6. изложба олдтајмера – Ђунис 2015. Ово ће бити одлична прилика за све љубитеље старих аутомобила,мотора и трактора да посете […]

 • ТРАДИЦИОНАЛНИ НОЋНИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ
  ВЕЛИКИ ШИЉЕГОВАЦ 2015
  Турнир ће се одржати од 05.07.2015 до 25.07.2015
  *****НА БЕТОНСКОМ ИГРАЛИШТУ!!!!*******.
  Пријава екипа до 05.07.2015 у 20:00
  Извлачење […]

 • Турнир у баскету – Каоник 2014
  Ноћни турнир ће се одржати 16 – 17 августа 2014. године на теренима основне школе у Каонику.

  Играће се по правилима уличног баскета и сви заинтересовани се могу пријавити се […]

 • Александра Јерков
  Александра Јерков

  У тексту објављеном на Пешчанику аутори Угљеша Грушић (доцент, Универзитет у Нотингему), Бранислав Радељић (ванредни професор Универзитет Источни Лондон) и Слободан Томић (докторант, Лондонска школа економије и политичких наука) тврде да постоје озбиљне индиције да је у раду много плагијата и да је насловна тема промашена иако поједини из владе тврде како је то научно дело.
  Министар Небојша Стефановић оценио да је његова докторска дисертација доступна од јуна прошле године, али да је тек сада изазвала интересовање дела јавности. Ректор Мегатренд универзитета Мића Јовановић каже да је Стефановићев докторат аутентично научно дело.

  На сајту портала Пешчаник у недељу је објављен текст у којем се указује на озбиљне индиције да је део доктората министра унутрашњих послова Србије Небојше Стефановића плагијат.

  Председница Одбора Скупштине Србије за науку Александра Јерков изјавила је на седници скупштинског Одбора за културу и информисање рекла да је веома важно да се утврде све околности око веродостојности докторске дисертације министра Стефановића.
  Небојша Стефановић је у јуну 2013. године одбранио докторат на Мегатренд универзитету у Београду на тему “Нова улога стратегијског менаџмента у управљању локалном самоуправом (пример града Београда)”.

  Погледајте докторат

  Извор: Блиц и Б92

 • Представљамо вам девет снимака који показују да се иза мајских поплава крије другачија истина од оне која нам се представља у владиним медијима. Плус, хајде једном за свагда да ставимо тачку на то ко је покретао панику – Александар Вучић! Не верујете? Погледајте ко је први почео да лицитира са бројем утопљених.

  Извор - Курир
  Извор – Курир

  Интернет је заиста чудо. Све што мозак заборави, интернет памти. Неки од ових снимака емитовани су само једанпут. Такође, овим снимцима желимо да ставимо тачку на то ко је први почео да лицитира са бројем утопљених у поплавама.
  Након оваквих изјава премијера једне државе, како очекивати да народ буде равнодушан. Александар Вучић је започео трач и народ га је једноставно проширио.

  1.Уника осигурање предвидела поплаве?

   

  2.Апел да Обреновчани остану у кућама

   

  3.Бране у Обреновцу су миниране?

   

  4.Ко је укинуо осигурање од поплава у Колубари?

   

  5.Ко диже панику? ВУЧИЋ: Катастрофа је колико има мртих!

   

  6.О ратним мерама касније није било ни речи

   

  7.Шта је било толико страшно па новинари нису смели да сниме?

   

  8.Вучић је одговоран за покретање панике у вези са бројем жртава!

   

  9.Сви говорили да у Обреновцу неће бити поплава. Грдно су се преварили!

  Извор:Телепромптер

 • ThumbnailМолимо суграђане који су у могућности да сутра ујутру се јаве у просторије Месне заједнице Велики Шиљеговац ради помоћи око чишћења водоводних филтера пијаће воде на Јастрепцу. Услед великих падавина филтери су […]

 • Поплаве
  Поплаве

  Молимо суграђане који су у могућности донесу донације за поплављена и угрожена подручја! Донације у храни (пре свега конзервираној и готовим јелима), гардероби, храни за бебе и средствима за личну хигијену се прикупљају у Белој сали Месне Заједнице и дистрибуирају у угрожена подручја! ПОКАЖИМО ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ!!!
  Угрожени у поплављеним подручјима којима је потребна помоћ спасилачких екипа, могу позвати бесплатно број 112 са свих мрежа мобилних оператера! Ова могућност биће на снази док траје ванредна ситуација.

  Сајт поплаве.рс је онлине. Можете да уносите информације које имате, као и да проверите ситуацију.

 • Ускрс 2014
  Ускрс 2014

  Ускрс или Васкрс представља најважнији i највећи хришћански празник којим се прославља Исусов повратак у живот — васкрсење, а њиме се изражава радост због коначне победе сина Божјег над смрћу и прогонством. По тумачењу неких протестаната, не Ускрс, већ Велики петак представља највећи хришћански празник, зато што се човечанство већ Исусовом смрти, а не његовим ускрснућем ослободило грехова. теорија негира постојање живота после смрти, пошто Исус по Светом писму смрт побеђује тек својим ускрснућем. Многи хришћани у томе и виде смисао и значење Ускрса.

  По хришћанском веровању, то се десило трећег дана после његове смрти, укључујући и дан смрти: тј. прве недеље после Великог петка. Код источних хришћана, Ускрс најраније може да падне 4. априла, а најкасније 8. маја, а код западних хришћана увек пада између 22. марта и 25. априла.
  Традиционално почињу на Велики четвртак, дан причешћа. Настављају се Великим петком. Тог дана је Исус, кога верници називају Христос, из куће првосвештеника Кајафе одведен до римског прокуратора Понтија Пилата. Он га је осудио на распеће на крсту. Исус је разапет и умро на Голготи, брду изван Јерусалима. Пред смрт рекао је:

  Оче, опрости им. Не знају шта раде.

  Свештеници у православним црквама износе црвену плаштаницу и полажу је испред олтара. До суботе увече, верници су у прилици да плаштаницу целивају (верски мотивисано љубљење). На Велики петак се не служе литургије, а то је дан строгог поста, током кога хришћани не конзумирају маст без обзира на порекло и сви се послови у домаћинству обустављају.

  На Велики петак фарбају се ускршња јаја, највише црвеном бојом, која симболизује Исусову крв. Јаја се од недеље једу, поклањају и њима се туца (куца). У неким земљама, обичај је да се уместо фарбаних поклањају јаја и друге фигуре од чоколаде. Преузет из паганских обичаја, у западним културама јаја „доноси“ ускршњи зец.

  Прво црвено јаје које се офарба назива се чуваркућа. Боје које се користе могу бити индустријске, природне (луковина, латице и листови биљака), а украси, ако их уопште има, варирају од течних боја до шљокица, украсних фолија и налепница.

  Тако почиње недеља, први дан Ускрса. Православци у Србији се тог дана поздрављају речима Христос вaскрсе, на шта се одговара Ваистину вaскрсе. То су поздрави преузети из српскословенског. Распрострањени су и они преузети из рускословенског, а то су поздрав Христос воскресе и отпозрав Ваистину воскресе. Недеља је дан којег је Исус васкрсао. Славе се и други (пасхални понедељак) и трећи дан Ускрса (пасхални уторак). Иначе, цела та седмица назива се Великом, односно Страсном недељом. Православци Ускрс прослављају Светом литургијом, а католици Светом мисом.

 • izlivanje reke
  izlivanje reke

  Квар на водоводној мрежи
  Квар на водоводној мрежи и изливање река су последица вишедневних киша у нашем крају. Водоводна мрежа је оштећена на две месте и услед велике влажности и блата биће санирана до уторка најкасније.
  Изливање река
  Обавештење за све грађане да услед недостатка пијаће воде у центру места је паркирана цистерна са чистом водом за пиће и свако ко жели може наточити за своје потребе. Још једна цистерна коју је послала војска Србије доставиће воду за пиће у току дана.
  Поплаве које су задесиле наш крај услед кише великог интезитета изазвале су бујицу воде у речним коритима и притом направиле велику материјалну штету, како усевима тако и домаћинствима. Најпогођенији делови су Велики Шиљеговац и Каоник као и околна поједина места..

 • Напредак Крушевац
  Напредак Крушевац

  Туча навијача Новог Пазара са полицијом у суботу увече током меча Напретка у Крушевцу – 12.04.2014

  Напредак је добио утакмицу након преокрета са 2:1, два прекида захваљујући навијачима гостујуће екипе. Крајем првог полувремена навијачи Новог Пазара ломили су столице на стадиону Напретка након изједначујућег гола Напретка, да би у другом делу утакмице наставили са нередима и хулиганским понашањем. Нереди су уследили након поништеног гола Пазараца у 69. минуту, док је врхунац био када је Божовић затресао мрежу Пазараца и донео победу Напретку са 2:1.
  Забележена туча камером код јужне трибине Напретковог стадиона.
  Бруталност сукоба две стране нажалост приказује праву слику понашања навијача. Сукоб је спречен од стране П.У Крушевац и редара на трибинама Напретковог стадиона да пређе у нешто озбиљније тако да нема теже повређених.

  Како је то изгледало можете видети и сами.

 • Load More