Осам тимова од четвртка у борби за Куп Радивоја Кораћа
Кошарка

Осам тимова од четвртка у борби за Куп Радивоја Кораћа

Наводи се да ће од четвртка до недеље у Нишу се играти завршни турнир Купа Радивоја Кораћа који ће се одржати организацији Кошаркашког савеза Србије (КСС).Ркораћ

Овогодишња завршница Купа одржаће се у спортској дворани Чаир, а учесници су Партизан, Раднички Крагујевац, Хемофарм, Црвена звезда Београд, Војводина, БКК Раднички, Мега Визура и Раднички ФМП.

У четвртак, 16. фебруара састаће се Партизан – Мега Визура (од 18:00) и Раднички Крагујевац – Војводина (20:30) а победници из ових мечева ће сачињавати први полуфинални пар. Дан касније, у петак, 17. фебруара, снаге ће одмерити Црвена звезда Београд – БКК Раднички (18:00) и Хемофарм Штада – Раднички ФМП (20:30).

Победници првог, односно другог дана финалног турнира Купа Радивоја Кораћа, састаће се у суботу, 18. фебруара у полуфиналу које је на програму од 18 и 20 часова и 30 минута, док је финална утакмица заказана за недељу 19. фебруар у 20 часова и 30 минута.

Бранилац трофеја у националном купу је Партизан који је, у Београду, прошле године у финалу такмичења био успешнији од екипе ФМП Железник. И у претходне три године “црно бели” су били успешнији од својих противника у сва три финала која су – одржана у Нишу.

Највише освојених трофеја од када национални куп Србије носи назив Куп Радивоја Кораћа има Партизан – четири, а следе га ФМП Железник са три, КК Црвена Звезда са два.Рачунајући СФРЈ, Савезну Републику Југославију и државну заједницу Србија и Црна Гора, ово ће бити 47. такмичење националног Купа, иначе, јубиларно десето од кад носи име Куп Радивоја Кораћа.

 


Оставите одговор