Сточарство постаје неисплативо? – Добра земља
увоз меса - цензура медија

Сточарство постаје неисплативо? – Добра земља

увоз меса - цензура медија
увоз меса – цензура медија

Колико тренутна власт жели да подели информације

Шта се све догађало у нашој земљи у претходном периоду?

Зашто је цена прасади достизала “чак” 120 динара по килограму?

Ко је крив за тако ниске цене које су преполовиле Српско сточарство?

Све су то теме од којих се бежи а на сваки покушај приказивања реалних фактора, држава и тренутна власт санкционише. Сточарство и пољопривреда су тренутно претрпели једне од највећих губитака икада…ЗАШТО??

Урош Давидовић – један од водитеља на телевизији Б92 је дошао до сазнања да је држава издала око 40 дозвола за увоз 300.000 свиња и планирано је објавити то на телевизији Б92 у емисији Добра Земља. Пар дана пре приказивања емисије и разговора на ту тему власт укида ту емисију (ОВО МЕ ПОДСЕЋА НА МИЛОШЕВИЋА), морамо да их разумемо ипак су од њега нешто научили. Увоз тог броја свиња од стране произвођача меса (већином тајкуна) оборила је цену прасади и свиња и притом преполовило производњу стоке код нас јер једноставно није било исплативо гајити. Квалитет меса се не може упоредити са нашим квалитетом које наши сељаци производе и онда се поставља питање “Ко једе то месо?” – одговор знамо – МИ и наша деца. Сведоци смо снимка из Матијевић производног погона где човек који снима касније наводно “промени” мишљење и прозвођачи остану некажњени. У Милошевићево доба такви су углавном финансирали одговарајућу странку и на тај начин остајали некажњени. Раније су се за увоз бразилског меса користили аеродромом на Косову у Липљану где један од наших неименованих извора – неименовани аутопревозник (неименован јер и данашња власт жели да ућутка такве) затиче камионе Златиборца како утоварују месо. Сада се питамо да ли је то истина? Па ако се се план лета поклапа са доласком тог авиона и сведоке онда шта би друго било.

На крају дана све пада на сељака јер овдашња власт опорезује и уништава њега и само њега кажњава док остали политичко погодни људи и фирме остају сигурни, поготово на врху лествице.

Тренутно је на разматрању следећи предлог произвођача:

  1.  Продужење и повећање прелевмана на увоз живих свиња, 30 динара по килограму до краја 2016. године.
  2.  Ограничење максималног времена смрзавања при увозу смрзнутог меса на 89 дана. Увођење обавезних додатних суперанализа на сваку  хладњачу која предје границу. Додатне анализе на канцерогене Н-нитрозамине у свим прерадјевинама које се увозе у Србију.
  3.  ХИТНО ! Увођење суперанализа у Лелиштаду, Холандија, на коронавирус свиња, СДЦВ за сваки камион живе стоке који уђе у Србију.При томе, да би се обезбедила ваљаност поступка, узорке ће узимати ветеринарски инспектори из Србије, а до Лелиштада би се слали специјаним возилима.

Иако све ово лепо звучи сви знамода ће се опет наћи неко ко ће бити члан стрнке да то заобиђе али то не знечи да не треба покушати.

У следећем чланку обећања о (не)страначком запослењу.

 

извори: Б92 и незванични.

Оставите одговор