Раша Попов гост Великог Шиљеговца
Раша Попов - фото новости

Раша Попов гост Великог Шиљеговца

Раша Попов - фото новости
Раша Попов – фото новости

Раша Попов – гост Великог Шиљеговца

Удружење за очување културне баштине ЖУПА ЗАГРЛАТА организује, у суботу, 14. јуна 2014 сусрет са Рашом Поповим, познатим књижњвником који ће говорити о свом досадашњем књижевном раду и садашњој књижевној делатности уопште.

Почетак је у 20:30 часова у великој дворани Дома културе у Великом Шиљеговцу.

Очекујемо Вас да учешћем покажете интересовање за овај занимљив сусрет. Не пропустите прилику да присуствујете овој књижевној светковини.

      Године 1952. дошао је на студије у Београд. Завршио је Филозофски факултет. Више је волео историју од књижевности, али ипак се определио за књижевност.
Новинарску каријеру започео у новосадском Дневнику. Био је новинар листа „Младост“ од 1961. до 1964, затим новинар Радио Београда од 1964. до 1967. У Телевизији Београд је био до 1967. године.
Осим тога био је лектор за српскохрватски језик у Лондону, Бирмингему и Нотингему од 1975. од 1977. Главни уредник издавачке куће Матица српска био је од 1983. до 1985. године.
Добитник је Годишње награде Радио Београда 1967. године за серију „Видови фашизма“.
Наступао је у ТВ серијама као приповедач, неке од најпознатијих су: „Радост сазнања“, „Фазони и форе“, „Варошарије“, „У сну сан“, „Шешир без дна“.
Колумниста је дневних новина Политика где углавном пише о друштвеним темама.

Чланови удружења ЖУПА ЗАГРЛАТА

Оставите одговор