Радионица фотографије “ШАРЕНИ ГРАД – фотомапирање”
Објекти

Радионица фотографије “ШАРЕНИ ГРАД – фотомапирање”

Објекти
Објекти

Радионица фотографије “ШАРЕНИ ГРАД – фотомапирање”

  • Док пролазиш улицама, пажњу ти привлаче напуштени, руинирани објекти?
  • Сматраш да у граду нема довољно простора за младе?
  • Заинтересован/а си за фотографију?
  • Ти си особа за радионицу „ШАРЕНИ ГРАД – фотомапирање“!

Реално није важно да ли користиш профи фото апарат, „идиота“ или камерицу са телефона, заинтересованост је довољна да нам каже да си ти особа за то!

============================================================================

Радионица је подељена у две тродневне целине.  Прва се одржава 16, 17. и 18, а друга 23, 24. и 25. новембра. Предавач је Иван Петровић, дипломирани фотограф из Крушевца.

На радионици ће бити обухваћена два приступа фотографији: информативно-едукативни и практични.

Информативно-едукативни део ће подразумевати упознавање полазника радионице са основама из историје фотографије и примерима појављивања фотографије у својству шире друштвене употребе, као и у њеног значаја у својствима савремене уметничке праксе. Као додатни чинилац у процесу обликовања знања биће уведена критичка радионица на којој ће полазници појединачно представљати своје радове настале током трајања радионице и међусобно о њима дискутовати.

Практични део се односи на обилазак града и фотографисање одабраних мотива – напуштених јавних простора. У финалној фази радионице полазници ће заједно са предавачем проналазити адекватна решења за приказивање радова који су током радионице произведени.

Најбоље фотографије направљене током радионице наћи ће се у брошури о напуштеним јавним просторима Крушевца, а биће одштампане и у облику плаката.

=========================================

 

БИОГРАФИЈА ПРЕДАВАЧА:

Иван Петровић је дипломирао на Академији уметности „Браћа Карић” 2002. године, одсек фотографија.

Добитник је стипендије КултурКонтакт у Бечу, 2004. године и награде Димитрије Башичевић Мангелос 2008. године за најбољег младог визуелног уметника у Србији. Иван је оснивач и уредник Центра за фотографију (заједно са Михаилом Васиљевићем), независног удружења основаног у Београду 2011. године, које се бави истраживањем, проучавањем и промовисањем фотографије. Иницијатор је и уредник ФОТОФОРУМА, циклуса разговора са фотографима и уметницима на којма се презентује и промовише домаћа савремена фотографска продукција (Дом културе Студентски град, 2010-2011. године).

=========================================

Пријаве за радионицу, примамо до среде, 14. новембра:

Пријави се

Организују Асоцијација младих, Независна културна сцена Србије и Министарства простора из Београда, а место одржавања је школа страних језика Суммерхилл (код Пионирског парка).

Оставите одговор