Mobile World Congress – Топ 5 телефона представљених на сајму у Барселони

Према информацијама у Барселони – „Mobile World Congress“ – највећи сајам мобилне телефоније на свету дочекан је са узбуђењем где је специјално за тај сајам испред улаза направљена скулптура од мобилних телефона.

 

Скулптура од мобилних телефона
Скулптура од мобилних телефона

Све водеће и мање компаније представиле су новитете у тој области од којих су неке веома изненађујуће.

Напредак и побољшања постојећих телефона су представљени као и неке новине које досад нису виђене а претпоставља се да неке од тих ствари могу бити у слободној продаји почетком јуна..
На овом сајму могу се пронаћи производи и мањих компанија које виде МWC као шансу да дођу до купаца.Пример је  штанд компаније „Senseg“, која производи другачије екране за додир.Код њих можете стварно да осетите како екран реагује на ваш додир, односно како постане храпав или вам прст упадне у таблет.
Иако је раније било представљано нешто слично, до сада није доживело већи успех.

топ5
топ 5

Представљена је нова верзија оперативног система за Blackberry PhoneBook.

Ту је и Убунту за Андроид, односно корисници телефона са Гугловим оперативним системом сада могу да прикључе свој уређај на посебан докинг који користи хардвер телефона за покретање Убунтуа.
На сајму до краја недеље биће представљени још многи новитети а ми смо изабрали пет најзанимљивих ствари представљених на овогодишњем „Mobile World Congress -u.

Оставите одговор