“Гугл” нуди милион долара хакеру који пронађе грешку у “Гугл Хрому”

“Гугл” нуди милион долара хакеру који пронађе грешку у “Гугл Хрому”

У жељи да отклони све евентуалне грешке на свом претраживачу “Гугл Хром”, компанија “Гугл” нуди награду од милион долара свакоме ко пронађе било какву “рупу” у том претраживачу.

Компанија “Гугл” обавестила је све учеснике сигурносне конференције “CanSecWest”, која се одржава у Ванкуверу следећег месеца, да ће им исплатити до милион долара ако пронађу грешке у претраживачу “Гугл Хром” и представе их на тој конференцији.

“Циљ нашег спонзорства је једноставан – прецизна истраживања корисника нуде нам прилику да научимо нешто ново и да исправимо грешке, као и да ојачамо могућности аутоматског тестирања и успоставимо механизме за сигурно покретање сумњивих програма. То нам омогућава да заштитимо кориснике”, објавио је путем блога “Гуглов” сигурносни тим.

Награде обухватају следеће категорије и могуће је доделити више награда у оквиру категорије:

  • 60 хиљада долара за проналажење грешке у самом “Гугл Хрому”
  • 40 хијада долара за проналажење грешке у “Гугл Хрому” која има везе са коришћењем другог претраживача или оперативног система
  • 20 хиљада долара за проналажење грешке у другом претраживачу која нема везе са коришћењем “Гугл Хрома”

 

Понуда за последњу наведену награду објављена је уз образложење:

“Иако ово не спада под нашу надлежност, одлучили смо да понудимо награду и онима који пронађу такве грешке јер сматрамо да би то допринело нашој мисији да учинимо читаву мрежу сигурнијом.”

Детаљније обавештење:

извор Блиц

Оставите одговор