ЕГЗИТ је најбољи Европски фестивал!
ЕГЗИТ ЈЕ НАЈБОЉИ ЕВРОПСКИ ФЕСТИВАЛ!

ЕГЗИТ је најбољи Европски фестивал!

ЕГЗИТ ЈЕ НАЈБОЉИ ЕВРОПСКИ ФЕСТИВАЛ!
ЕГЗИТ ЈЕ НАЈБОЉИ ЕВРОПСКИ ФЕСТИВАЛ!

ЕГЗИТ ЈЕ НАЈБОЉИ ЕВРОПСКИ ФЕСТИВАЛ!

620.000 фестивалских фанова и око 200 музичких експерата и новинара из целог света је рекло своје – ЕГЗИТ ЈЕ НАЈБОЉИ ЕВРОПСКИ ФЕСТИВАЛ!

ЕГЗИТ је освојио прво место у категорији највећих европских фестивала на церемонији доделе Европских фестивалских награда за 2013. годину (European Festival Awards), која је синоћ одржана на фестивалу „Eurosonic Noorderslag“ у Гронингену у Холандији. ЕГЗИТ је иза себе оставио неке од највећих европских фестивала, као што су белгијски фестивал „Tomorrowland“ и мађарски „Sziget“. Публика из целе Европе, заједно са ЕФА жиријем, који чине истакнути појединци из света фестивалске индустрије, заједничким гласовима одлучили су да је у конкуренцији од 360 фестивала из целе Европе управо ЕГЗИТ фестивал из Србије најбољи!

Више од 360 фестивала из 34 земље било је у конкуренцији за најбољи велики фестивал у 2013. години. Више од 620000 људи из целог света учествовало је у гласању и ЕГЗИТје у децембру 2013. године уврштен у десет финалиста, заједно са белгијским фестивалима Tomorrowland, Pukkelpop, Dour Festival и Rock Werchter, Open’Air и Woodstock фестивалом из Poljske, немачким Hurricane/Southside и Wacken Open Air фестивалима, као и мађарским Szigetom.

 

exit
exit

Ovo je prvi put da ЕГЗИТ osvaja prvo mesto u konkurenciji velikih evropskih festivala, još od ustanovljenja nagrade European Festival Awards 2010. godine, iako je u najužem izboru bio svake godine od tada. ЕГЗИТ je prethodno 2007. godine izglasan za Best European Festival од стране још једног важног ауторитета у фестивалском свету, UK Festival Awards.
ЕГЗИТ Р:Еволуција 2013 остаће упамћена као једно од најуспешнијих издања фестивала до сада. Оборени су многи интерни рекорди, док је остварена посета од око 200.000 људи.
Петнаесто издање најбољег европског фестивала је у знаку ЕГЗИТ АВАНТУРЕ која нас води на ЕГЗИТ, од 10. до 13. јула 2014. на Петроварадинској тврђави у Новом Саду и на SEA DANCE FESTIVAL од 15. до 17. јула на плажи Јаз, једној од најлепших плажа Јадрана.
Листу свих добитника можете видети на званичном сајту Европских фестивалских награда http://eu.festivalawards.com/.

Два дана прије истека промотивне продаје, улазнице за ЕГЗИТ у Новом Саду и Будви купило је више од 11.000 људи, што је “историјски максимум фестивала” у овој фази и “повећање од више од 100 одсто у односу на исти период претходне године”, саопштили су организатори ове манифестације.
Организатори највећег регионалног музичког фестивала подсетили су да је петнаесто издање манифестације у знаку EGZIT авантуре која доноси невероватну новину – седам дана љетње забаве на два фестивала у две државе. Још није познато ко ће наступити ни у Новом Саду ни у Будви, али се прва имена очекују ускоро.

Оставите одговор