Докторат Небојше Стефановића

Докторат Небојше Стефановића

Александра Јерков
Александра Јерков

У тексту објављеном на Пешчанику аутори Угљеша Грушић (доцент, Универзитет у Нотингему), Бранислав Радељић (ванредни професор Универзитет Источни Лондон) и Слободан Томић (докторант, Лондонска школа економије и политичких наука) тврде да постоје озбиљне индиције да је у раду много плагијата и да је насловна тема промашена иако поједини из владе тврде како је то научно дело.
Министар Небојша Стефановић оценио да је његова докторска дисертација доступна од јуна прошле године, али да је тек сада изазвала интересовање дела јавности. Ректор Мегатренд универзитета Мића Јовановић каже да је Стефановићев докторат аутентично научно дело.

На сајту портала Пешчаник у недељу је објављен текст у којем се указује на озбиљне индиције да је део доктората министра унутрашњих послова Србије Небојше Стефановића плагијат.

Председница Одбора Скупштине Србије за науку Александра Јерков изјавила је на седници скупштинског Одбора за културу и информисање рекла да је веома важно да се утврде све околности око веродостојности докторске дисертације министра Стефановића.
Небојша Стефановић је у јуну 2013. године одбранио докторат на Мегатренд универзитету у Београду на тему “Нова улога стратегијског менаџмента у управљању локалном самоуправом (пример града Београда)”.

Погледајте докторат

Извор: Блиц и Б92

Оставите одговор