ДАН ЗАЉУБЉЕНИХ
Дан заљубљених

ДАН ЗАЉУБЉЕНИХ

Дан заљубљених
Дан заљубљених

Дан заљубљених слави се у читавом свету. У љубави се увек креће из почетка, па тако Дан Св. Валентина, заштитиника заљубљених, за многе људе представља неки нови, срећнији почетак, из које ће се изродити искрена љубав. За оне чија је романса у току овај, по много чему посебан дан, је идеална прилика да “њему” или “њој” нешто од срца поклонимо и шапнемо две магичне речи: ВОЛИМ ТЕ.

Овај празник је настао у старом Риму, за време владавине цара Клаудија 2ог, који је забранио да се војници жене. У то доба је живео свештеник Валентин, који је против цареве воље, поступајући по законима цркве, венчавао војнике тајно. Пошто је то цар сазнао, наредио је да се одруби глава свештенику Валентину, и тако је и било , касније је цар Јулије И на његовом гробу подигао базилику и од тада се он поштује као светац медју хришћанима. У 15. веку, овај светац је повезан с празником заљубљених., а 14. фебруар као свети дан.

То је забрањен празник у неколико држава, углавном оних с ауторитарним режимима, као што су Иран, Северна Кореја, поједине афричке државе.А католичка црква је 1969. године Светог Валентина избацила из календара светаца, али дан Светог Валентина када се слави љубав, остао је и даље важан датум.

Нумеру „Београд прича“ Емина и Џенан снимали су у Истамбулу, а спот за ову песму биће снимљен тек након Емининог порођаја. Песма Емине Јаховић – Сандал и Џенан Лончаревића објављена је данас на Дан заљубљених и користимо да Вам је поклонимо за дан заљубљених.

 

Такође као поклон добијате презентацију коју можете изменити и послати вољеним особама.Кликните на линк испод да преузмете презентацију.

Дан Заљубљених

Оставите одговор