Бил Гејтс нуди 100.000 долара ономе ко осмисли кондом нове генерације
Kondomi

Бил Гејтс нуди 100.000 долара ономе ко осмисли кондом нове генерације

Kondomi
Kondomi

Откад су се појавили на тржишту, мобилни телефони су доживели невероватну трансформацију а њихов напредак се одвија муњевитом брзином. Зачудо, исто се не може рећи за презервативе, који су већ неколико деценија потпуно исти, иако их користи око 750 милиона људи. Бил Гејтс је одлучио да донира најмање 100.000 долара особи која је спремна да осмисли кондом нове генерације.

Презервативи штите од трудноће и полно преносивих болести. И док свет око нас напредује, тајно оружје свих који желе безбрижно да уживају у сексу остало је исто.

Један од најбогатијих људи на свету, Бил Гејтс, одлучио је то да промени, па је изјавио да ће особу која осмисли напреднији кондом наградити новчаним износом између 100.000 и милион долара.

– Посматрано из мушке перспективе, оно што може да вас одврати од коришћења кондома је смањено задовољство, у односу на оно што осећате када не носите кондом. Зато презерватив нове генерације треба да буде удобан за ношење и да не мења доживљај мушкарца – наводи се у објашњењу .

Фондација истиче да би требало усавршити и женске кондоме, који су сада сувише компликовани за постављање и скупи. Предлози које ће Бил и његова супруга Мелинда узети у обзир морају да имају “хипотезу коју је могуће тестирати, план за њено тестирање и недвосмислене податке”.

Реализација предлога који им се буде највише допао, биће финансирана сумом која може да достигне чак милион долара.

Пројекат о кондому нове генерације је део иницијативе “Истраживање великих изазова”, чији је циљ побољшање услова живота најсиромашнијих грађана света.

– Како бисмо превазишли константне здравствене и развојне проблеме, потребна су нам нова, револуционарна решења – истакао је Крис Вилсон, један од челника фондације коју води брачни пар Гејтс.

 

Извор: Блиц

Оставите одговор